Over 7 jaar pas weer vuur uit de draak, of toch eerder?

Beesel Events Featured Gem. Beesel

Beesel – De beroemde draak op de rotonde bij de afrit van de A73 spuwde zaterdagavond voor het laatst zijn vlammen na de laatste voorstelling van het Draaksteken, de volgende zal over 7 jaar zijn. Als het aan initiatiefgroep Draak op eigen houtje ligt, zal er wellicht al eerder dan 2023 weer vuur uit de draak komen.

Zo zijn er ideeën om bij speciale gelegenheden binnen de gemeente de draak vuur te laten spuwen. Wat voor gelegenheden dat zullen zijn, is formeel nog niet bekend gemaakt. Na de drie laatste voorstellingen was het voor belangstellende mogelijk om ook zelf de draak te laten spuwen, zo kon men na een vrijwillige bijdrage de draak laten vlammen. Het is nog onduidelijk hoeveel geld daarmee opgehaald is.

Draak Op Eigen Houtje wil niet bij de gemeente aankloppen voor subsidie. Richard Van Ruiten: “Het is een veel krachtiger signaal als de Beeselse gemeenschap dat geld zelf bij elkaar krijgt.” En dat lukt al aardig, verschillende bedrijven binnen de gemeente hebben zich aangesloten bij de stichting voor sponsoring.

Instagram #draaksteken
[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#draaksteken” num=4 cols=4 sortby=random showcaption=false]

Tummers advertentie

Geef een antwoord