Komst van een museum in St. Gertrudiskerk is van de baan

Beesel Featured

Beesel – De plannen waren aanvankelijk interessant volgens het bisdom in Roermond, echter toen er in anderhalf jaar meer details bekend werden vonden de Parochianen dat ze het gevoel in hun kwijt zouden raken laat Stichting Museum Beesel woensdag weten. Beesel zou de eerste kerk met een museum in Limburg hebben, maar het parochiecluster Beesel-Reuver-Offenbeek heeft na overleg met het bisdom Roermond besloten niet langer medewerking te verlenen.

Het bisdom ziet bij nader inzien toch niets in een ‘museumdoos’ in een kerkgebouw. De impact daarvan op het kerkgebouw zou te groot zijn. Het bisdom wil met het parochiecluster andere opties bekijken. Welke, is nog niet duidelijk. De Stichting Beesels Keramisch Erfgoed en de Stichting Draaksteken Beesel wilden er wisselende exposities houden. De stichting zou een deel van de kerk in Beesel huren, zo komt er buiten de giften om meer geld binnen bij het parochiecluster.

Tummers advertentie

Geef een antwoord