Grote brand bij Venlose auto sloop

112 Featured Regio Venlo

Venlo – Bij een autosloop aan de Kaldenkerkerweg in Venlo is zondagmiddag brand uitgebroken. Bij de brand kwam enorm veel rook vrij, die tot vele kilometers ver te zien was. De brandweer rukte met vele blusvoertuigen en tientallen manschappen uit, ook kregen zij ondersteuning vanuit Duitsland. De Duitse brandweer zorgde voor een constante stroom aan water via een lange leiding. Ook pendelde er diverse waterwagen’s af en aan om de blusvoertuigen te voorzien van water.

Diverse meetploegen werden de omgeving van Venlo en Duitsland ingestuurd om te meten of er hoge concentraties gevaarlijke stoffen in de rook verwerkt zaten. Via een NL-Alert werden bewoners in Venlo-Oost gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden als zij last hadden van de rook.

Toen de brand ontdekt werd waren er twee brandhaarden, de eigenaar van het bedrijf vermoed dat de brand is aangestoken door jongeren. Zo zou er aan de achterzijde van het terrein een caravan overhoop zijn gehaald aldus de eigenaar tegen 1Limburg.

De brandweer zal nog enige uren bezig zijn met het blussen van de brand. Het vuur is namelijk tussen de gestapelde auto’s lastig te bereiken. Naast bluswater is er ook veel gebruik gemaakt van schuim, dat effectiever werkt dan water. Zover bekend valt de schade mee, het zijn sloopauto’s waarvan de bekleding in brand stond, dat voor enorm veel rook zorgde.

Tummers advertentie