Roermondseweg Tegelen dit weekend weer open

Featured Regio Venlo

Tegelen – De Roermondseweg (N271) tussen Tegelen en Belfeld is zaterdag weer geopend. Afgelopen dagen is de hand gelegd aan het aanbrengen van de definitieve asfaltlaag en markeringen. Komende week kan er voor korte tijd een rijstrook afgesloten worden voor het herstellen van het fietspad en plaatsen van een keerwand. Ook moet nog de duiker er onder afgewerkt worden. Om veilig te kunnen werken sluiten ze dan soms even één weghelft af.

Door de hevige regenval in juni was het fietspad verzakt, met gevolg dat de weg werd afgesloten en een onderzoek werd gestart. Toen de weg opengebroken werd ontdekte de gemeente dat er ongebruikelijke voorwerpen in de grond verwerkt zat dat in de loop der jaren voor gevaar zorgde. Zo werden er resten gevonden van een militair voertuig. Weken lang was de weg afgesloten voor verkeer, dat om moest rijden via de oude Streekweg, dat voor lange extra reistijd zorgde als men in Steyl moest zijn.

Tummers advertentie