Politie bezoekt inbraakgevoelige woningen

112 Featured Gem. Beesel

Reuver – Agenten van het wijkteam hebben deze week een preventie tour gedaan door de wijken in onze gemeente. Zo zijn er vooral brandgangen bekeken die aantrekkelijk zijn voor potentiële inbrekers. Verbaast waren de agenten vooral dat zij op verschillende plekken deuren tegen kwamen die niet of niet goed afgesloten waren.

Zo konden de agenten (en dus ook inbrekers) zonder enige moeite schuurtjes en tuinhuisjes bezoeken, en daarbij regelmatig niet afgesloten fietsen tegen. Veel erger was nog dat agenten vrijwel ongezien een aantal woningen binnen konden komen, omdat eveneens de deuren niet goed afgesloten waren.

De aanwezige bewoner(s) hebben van de agenten preventieadviezen gekregen om te voorkomen dat inbrekers zonder moeite hun slag kunnen slaan. Op plekken waarbij niemand thuis was zijn ‘voetstappen’ achter gelaten. Dat zijn kaartjes in de vorm van een voetstap de tekst dat ook een inbreker op bezoek geweest kan zijn. Tips over inbraak preventie, klik hier.

voetstap

Tummers advertentie