Politie zet 17-jarige ‘loserclown’ nacht in cel

112 Featured Regio Roermond

Roermond – De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige jongen aangehouden omdat hij op de Leropperweg mensen lastig viel door hen te laten schrikken. Daarvoor had de jongen knul een vermomming op gedaan dat moest lijken op een horrorclown, dat laatste dagen een hype is in Nederland.

De voorbijgangers lieten het er niet bij zitten en deden melding bij de politie. Die kwam een oogje in het zeil houden om hem op heterdaad te betrappen. Terwijl de agenten op een afstandje toe keken, zagen zij hoe de knul met een masker op, en uit de berm sprong om het voorbijgangers te laten schrikken, een ‘loserclown’ aldus de Roermondse wijkagent Kemp.

De wijkagent liet weten nog een celletje over te hebben in het politiebureau. De jonge Roermondenaar heeft vervolgens de nacht in de cel doorgebracht wegens het overtreden van de Algemene Plaatselijke Verordening. Dat verbied mensen, buiten speciale gelegenheden, zich te mogen vermommen. Met een proces verbaal op zak mocht de knul zijn sobere hotelkamer verlaten.

Tummers advertentie

Geef een antwoord