Patrick van der Broeck nieuwe dijkgraaf van Waterschap Limburg

Featured Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Roermond – Patrick van der Broeck wordt de dijkgraaf van het nieuwe Waterschap Limburg. De algemeen besturen van de twee Limburgse waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei hebben dit vandaag unaniem besloten. De benoeming tot dijkgraaf bij Waterschap Limburg gaat in op 1 januari 2017, de startdatum van het nieuwe waterschap.

Patrick van der Broeck (50 jaar, Oirlo) is sinds 2006 als bestuurder met het openbaar bestuur verbonden. Eerst als wethouder van de gemeente Venray en vanaf 2011 als lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg. Vanuit deze functies heeft de heer Van der Broeck ruime ervaring opgedaan met de ontwikkelingen die zich voordoen op het platteland, de waterveiligheid en de waterketen.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie en lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Roer en Overmaas Josette Van Wersch: “Na een zorgvuldige selectieprocedure kwam Patrick van der Broeck als beste kandidaat naar voren. De vertrouwenscommissie kenmerkt hem als een echte verbinder die eerst goed luistert naar zijn omgeving en vervolgens bruggen slaat om mensen te verbinden en resultaat te boeken. Hij heeft een open stijl van communiceren, inspirerende uitstraling en uitstekende coachende kwaliteiten, waarmee hij als boegbeeld voor Waterschap Limburg kan optreden.”

Procedure
Binnen de reflectieperiode van 3 september 2016 tot 25 september 2016 hebben 26 kandidaten (21 mannen, 5 vrouwen) een sollicitatiebrief gestuurd naar de voorzitter van de vertrouwenscommissie. Op 30 september 2016 heeft de commissie een selectie gemaakt uit de 26 kandidaten. Er zijn 5 kandidaten geselecteerd met wie de vertrouwenscommissie een gesprek wilde voeren. Een kandidaat heeft na de uitnodiging aangegeven, om persoonlijke redenen, de procedure niet te willen vervolgen. Op 10 oktober zijn met 4 kandidaten gesprekken gevoerd. Op 17 oktober volgde een tweede gesprek met 3 kandidaten. Daarin hebben de kandidaten onder andere een zelfgeschreven essay gepresenteerd.

De aanbeveling tot benoeming is ‘voorlopig’ omdat de dijkgraaf wordt benoemd bij koninklijk besluit op aanbeveling van het algemeen bestuur dat per 1 januari 2017 aantreedt. De aanbeveling van het algemeen bestuur gaat via Gedeputeerde Staten naar de Minister van Infrastructuur en Milieu (I&M) die de kandidaat kan voordragen voor benoeming. Tot die datum wordt een waarnemend voorzitter benoemd. De Commissaris van de Koning heeft bij brief van 13 juli jl. ingestemd met het voorstel dat de waarnemend voorzitter dezelfde persoon is als de persoon die zal worden aanbevolen aan de Minister van I&M.

Per 1 januari 2017 fuseren Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei tot Waterschap Limburg.

Tummers advertentie

Geef een antwoord