Asbest vrij bij brand in oude steenfabriek

112 Featured Regio Peel en Maas Regio Roermond

Buggenum – In een oude steenfabriek in Buggenum, net over de maas bij Asselt is vrijdagavond een grote brand uitgebroken. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit om de brand te bestrijden. In de dakconstructie zit mogelijk asbest verwerkt, volgens de brandweer is er een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen op het terrein van de fabriek.

Hoewel er veel rook uit het pand komt is de brandhaard voornamelijk binnen het gebouw. De omgeving van Buggenum en Asselt kan last hebben van brandlucht. De oorzaak van de brand zal onderzocht moeten worden, de fabriek stond al geruime tijd leeg en zou op termijn gesloopt gaan worden.

Foto: David Dunnaway
Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie

Geef een antwoord