Grote archeologische ontdekking in Roermondse binnenstad

Featured Regio Roermond

Roermond – De bouw van een kledingwinkel aan de Markt/Varkenstraat zijn afgelopen week tot een stilstand gekomen door archeologische vondsten. Het zou gaan om restanten uit de middeleeuwen aldus wethouder Waajen tegen 1Limburg. Mogelijk zelfs een van de grootste en meest onverwachte opgravingen in de Roermondse binnenstad sinds jaren.

De werkzaamheden vinden plaats in de tuin achter het vroegere Commandantshuis, er zouden restanten van kelders zijn blootgelegd die mogelijk terug gaan tot het einde van de dertiende eeuw. Door de vondsten is het mogelijk dat de winkel dusdanige vertraging op loopt en later open gaat dan gepland.

Foto: Bodie Theunissen
Foto: Bodie Theunissen
Tummers advertentie

Geef een antwoord