Vandalen steken St. Maartens hoop vroegtijdig aan

112 Featured Regio Roermond

Swalmen – Zaterdag hebben een onbekend aantal vandalen de troshoop voor St. Maarten in Swalmen vroegtijdig aangestoken. Op een grasveldje naast het centrum stond een berg stookhout en takken klaar om bij het traditionele St. Maarten aangestoken te worden. Zoals in andere plekken dat gebeurd, gesierd met tientallen tot honderden kinderen met lampionnen rondom de hoop, werd de berg zaterdag moederziel alleen aangestoken.

De gealarmeerde brandweer kon niets anders doen dan de hoop laten uitbranden, blussen zou er voor zorgen dat er een natte berg half verbrand hout/takken over zou blijven. De organisatie achter het St. Maarten in Swalmen heeft in de uren er na een nieuwe berg hout en snoeiafval weten te organiseren, het spel kan daardoor vanavond gewoon plaatsvinden.

Foto: Patrick Verheyden
Foto: Patrick Verheyden
Tummers advertentie