Grote brand legt productie hal in de as

112 Featured Gem. Beesel Regio Roermond

Roermond – In Roermond is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken bij een bedrijf op het industrieterrein. Bij de brand komen forse zwarte rookwolken vrij, die richting de stad trokken. In het centrum en rondom liggende wijken ging het luchtalarm af, en werd een NL-alert verstuurt om burgers de waarschuwen.

Volgens de brandweer ontstond er brand in een machine in de productie hal, die vervolgens snel uitbreidde. Brandweerkorpsen uit de gehele regio rukte uit, ook vele meetploegen uit de regio en Duitsland werden ingezet.

Vanwege de brand werd lange tijd het treinverkeer van en naar Roermond stilgelegd, de op en afritten van de A73 afgesloten, de Keulsebaan afgesloten en annuleerde het ziekenhuis operaties vanwege uitschakelen van de ventilatie.

Toeval
Bij de persconferentie werd duidelijk dat het puur toeval is dat er wederom op 16-december een grote brand uit breekt in Roermond. Twee jaar geleden ging een loods met jachtboten in vlammen op, waarna er asbest over de binnenstad werd verspreid. “Vandaag zijn we er als stad goed vanaf gekomen”, aldus locoburgemeester Waajen tijdens een ingelaste persconferentie.

Tummers advertentie

Geef een antwoord