Belfeldse nieuwjaarsduik afgelast vanwege ijs

Events Featured Regio Venlo

Belfeld – De nieuwjaarsduik in Belfeld is zondagochtend niet doorgegaan om dat de grote plomp bij de Maasduinen bevroren is. Men kon niet meer op tijd de plomp voldoende ijsvrij te maken om te duiken. De organisatie liet weten dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden en dat daarom besloten heeft het evenement niet door te laten gaan.

Ook de brandweer van Belfeld die zou helpen bij het veilige verloop van de duik kon niet komen. Zij werden die ochtend opgetrommeld voor de assistentie bij een brand in Venlo. Na de inzet moesten zij hun spullen schoonmaken en herpakken om weer inzet gereed te zijn, daardoor zouden zij te laat bij het evenement arriveren.

De nieuwjaarsduik in Kessel, die plaats vindt in de Maas, ging wel gewoon door. Daar sprongen traditioneel weer tientallen inwoners van de koude Maas in om het nieuwe jaar letterlijk fris te beginnen.

Tummers advertentie