A73 weer vrijgegeven na ongevallen door gladheid

112 Beesel Featured Regio Roermond

Roermond – Op last van de politie is de A73 tussen Linne en Beesel zaterdagmiddag in beide richtingen afgesloten. Op het stuk snelweg is het zo glad en gebeuren zoveel ongelukken, dat het onverantwoord is er overheen te rijden. Rond half zes werd de weg deels vrijgegeven, in beide richting bleef wel 1 rijstook dicht. Begin van de avond werd de snelweg weer volledig vrijgegeven. Rijkswaterstaat heeft met schrob en strooi wagens de snelweg begaanbaar gemaakt. Ondanks dat is blijft het wel opletten voor automobilisten, later op de avond en morgenvroeg kan het opnieuw glad zijn.

Het KNMI blijft waarschuwen voor gladheid door ijzel op de wegen in het oosten en zuidoosten van het land; daar is code oranje van kracht. Voor de provincies Groningen, Flevoland en Utrecht is zaterdagmiddag afgeschaald van code oranje naar geel. Het weerinstituut wijst er op dat het ook daar plaatselijk nog glad kan zijn.

Tummers advertentie

Geef een antwoord