College en gemeenteraad stemmen in voor behoud Offenbeekse kerktoren

Featured Gem. Beesel

Offenbeek – Het college en de gemeenteraad heeft maandag hun steun uitgesproken voor het behoud van de kerktoren in Offenbeek. Die toren heeft al jaren geen onderhoud meer gehad, en verkeerd in slechte staat. Zo slecht zelfs, dat er regelmatig stenen vallen door betonrot op diverse plekken.

Sinds het kerkbestuur besloten heeft de kerk inclusief toren af te stoten, werd er gesproken over sloop van te toren. Inwoners van Offenbeek vormden een groep om te kijken naar oplossingen waarbij de toren, die al jaren het straatbeeld in de omgeving bepaald, behouden kan blijven. “Hertje Offeb├ęk” heeft nu vanuit de gemeente de toezegging van steun gekregen.

Hoe en wanneer de toren de nodige renovatie krijgt, en wie op draait voor de kosten, zal komende tijd verder uitgezocht worden. Wordt vervolgd.

Tummers advertentie