A73 dicht na ongeval bij Echt

112 Regio Roermond

Echt – De A73 is vanmiddag afgesloten geweest tussen Echt en Roermond na een ongeluk tussen een vrachtwagen en een bestelbus. Op de A2 was een file ontstaan, verkeer dat vanuit de A73 moest aansluiten in die file, waardoor er ook een file ontstond op de A73. De bestuurder van de bestelbus merkte dat te laat op en reed achterop de langzaam rijdende vrachtauto. De bestuurder van de bestelbus kwam door de aanrijding vast te zitten in zijn voertuig. De man is met hulp van de brandweer uit zijn benarde positie bevrijdt, is vervolgens met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis van Maastricht.

Vanwege de aanrijding werd de snelweg richting het zuiden afgesloten zodat er alle ruimte is voor de hulpverleners. Door de afsluiting ontstond er een kilometerslange file tussen Echt en Roermond. De file werd op begeven moment zo lang, dat Rijkswaterstaat overwoog de Roertunnel te sluiten om te voorkomen dat het verkeer stil zou komen te staan in de tunnel. Tegen vier uur werd de snelweg weer vrijgegeven.

 

Tummers advertentie