Examenstunt Swalmen loopt uit de hand, leerling biedt excusses aan

Featured Nieuws Overige Regio Roermond Swalmen

Swalmen – Op het bisschoppelijk college Broekhin in Swalmen is een examenstunt op het einde van de ochtend niet helemaal volgens de afspraken verlopen. Twee leerlingen zijn met schakel brommers de school ingereden en zijn vervolgens rond gaan rijden door de gangen. Op het moment van de stunt was het rustig in de gangen van de school, ondanks dat moesten leerlingen en medewerkers van de school goed uitkijken om niet aangereden te worden.

De school heeft aan Ruiver.nl gemeld dat de leerlingen inmiddels gepakt zijn en er gepasten maatregelen getroffen zullen worden. De school had eerder al de leerlingen verboden om een examenstunt te doen aldus het Broekhin college. Een leerling filmde de stunt en zette dat op internet.

Het is op iedere school een traditie om in het laatste jaar een ‘stunt’ uit te halen. Laatste jaren lopen die stunts aardig uit de hand op scholen door het hele land. Vroeger gebeurde dat vaak met wc-rollen door het hele gebouw, en andere onschuldige geintjes. Tegenwoordig gaat het grover aan toe met schade en soms met persoonlijk letsel als gevolg, waar de school uiteraard niet op zit te wachten.

Tim Kwakkel, een van de coureurs, bood later via L1-radio zijn excuses aan. Verder laat hij weten dat hij telefonisch overleg heeft gehad met de directeur, hij krijgt een dezer dagen een brief van hem. Tim laat verder weten dat hij de conciërge die “hee stelletje idioten!” riep, achteraf best wel gelijk wil geven. Vooralsnog mag hij zijn examen over een aantal weken wel doen.

Locatiedirecteur Marcel Janssen laat aan de Limburger weten, ze mogen wel examen doen, maar zijn niet meer welkom bij overige activiteiten die in het kader van de examens worden gehouden.

Tummers advertentie

Geef een antwoord