A73 twee weekenden dicht tussen Venlo en Belfeld

Belfeld Featured Tegelen Venlo

Belfeld – De A73 tussen Venlo en Belfeld is in mei twee weekenden afgesloten. Rijkswaterstaat voert van vrijdag 5 mei 21.00 uur tot maandag 8 mei 05.00 uur en van vrijdag 12 mei 21.00 uur tot maandag 15 mei 05.00 uur onderhoud uit aan de A73 ter hoogte Venlo. Hierdoor is de A73 tussen oprit (16) Venlo-Zuid en afrit (17) Belfeld in de richting van Roermond afgesloten voor al het verkeer.

Dit betekent dat Rijkswaterstaat omleidingsroutes inzet voor het doorgaande verkeer vanaf knooppunt Zaarderheiken. Lokaal verkeer kan gebruik blijven maken van oprit (13) Venlo-West, oprit (14) Maasbree en oprit (15) Hout-Blerick in de richting van Roermond. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2017 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Tummers advertentie

Geef een antwoord