Bijensterfte bij imkerij de Drakenbijen

Beesel Featured

Beesel – Bij de imkerij de Drakenbijen werd afgelopen week een massale bijensterfte geconstateerd. Bij een bijenkast waarin honderden tot duizenden bijen in zaten, is een giftig goedje terecht gekomen dat fataal werd voor alle bijen in de kast. Volgens de imkerij is het het gevolg van bestrijdingsmiddelen die bij mensen in de tuin gebruikt worden. Als de giftige stof van de middelen in planten en bloemen komen, nemen de bijen dat onbedoeld mee naar het nest. Een bepaalde concentratie gif kan daardoor dodelijk zijn voor duizenden bijen.

Lage concentraties kunnen in honing voorkomen, dat vervolgens in het eten komt van kinderen en volwassenen. De imkerij roept op om het gebruik van bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken, en niet in open bloemen, waar de bij zijn honing verzameld te spuiten.

Tummers advertentie

Geef een antwoord