Zitvolleyballers BVC Holyoke uit Belfeld vierde keer op rij landskampioen

Belfeld Events Featured Sport

Belfeld – Het zitvolleybalteam van BVC Holyoke uit Belfeldis voor de vierde keer op rij landskampioen geworden. Het team won zaterdag de play offs in Houten. Daar namen de vier sterkste teams uit de reguliere competitie het tegen elkaar op in kruisfinales voor de strijd om de landstitel.

Het team uit Belfeld won twee spannende wedstrijden op het NK in Houten. De halve finale werd gespeeld tegen de nummer drie uit de competitie V.A.S. F.D.S. uit Sneek. Die wedstrijd werd slecht begonnen, Holyoke begon de eerste set met verlies. maar de volgende drie sets werden gewonnen.

Dus speelde het de finale tegen Apollo uit Mill, de nummer één uit de competitie, terwijl Holyoke als tweede was geëindigd. Dat werd een zeer spannende wedstrijd. Wéér werd de eerste set verloren, royaal deze keer met 25-14. De tweede set werd nipt gewonnen met 22-25 en ook de volgende set met 23-25. De vierde set ging uiteindelijk ruim naar Belfeld en daarmee werd het team wederom landskampioen.

In totaal heeft het team zeven keer de landstitel gewonnen: in 1988, 2010, 2011 en 2014, 2015, 2016 en 2017.

Het zitvolleybalteam is de derde kampioen van de club. Eerder haalden ook jeugdteams Niveau 6.1 en Jongens B de prijs binnen. Alle kampioenenteams houden zaterdag 20 mei van 20.00 tot 21.00 uur receptie in gemeenschapscentrum De Hamar.

Tummers advertentie

Geef een antwoord