Nieuw speeltuintje officieel geopend in Belfeld

Belfeld Featured

Belfeld – Zo’n 2 jaar geleden zijn 3 buurtbewoners gestart met het initiatief om in hun jonge, kinderrijke buurt een speeltuintje te realiseren. Na een aanvankelijk moeizame start presenteerden zij dit plan vervolgens tijdens een bijeenkomst van het Buurt en Bewoners Netwerk. Daar ontstond uiteindelijk de gewenste steun om de verder noodzakelijke stappen te nemen. Met de ingebruikname van het speeltuintje op een nieuw ingerichte plek gaat vanaf zaterdag 3 juni voor de vele kinderen in deze relatief nieuwe buurt (voormalig Koramic-terrein) een lang gekoesterde wens in vervulling. Maar ook voor hun ouders, want nu is er een speeltuintje met 3 nieuwe speeltoestellen in hun buurt waar de kinderen op een veilige manier kunnen spelen. Het nieuwe speeltuintje werd zaterdag officieel geopend door CDA-wethouder Hanno Lamers.

Dankzij de steun van Dorpsraad, Buurt en Bewoners Netwerk, college van B & W, en bereidwillige ambtenaren kon dit project worden gerealiseerd. Maar vooral door een ingestelde projectgroep werden daarnaast succesvol sponsors gevonden om het project te financieren als aanvulling op een bijdrage uit het SAM-fonds.

Klengerbank Sjraar Brauer.
Naast de 3 nieuwe speeltoestellen wordt op het speeltuintje tevens een herinneringsbank onthuld voor Sjraar Brauer (1924 – 2014). Deze bekende persoonlijkheid heeft veel betekend op sociaal gebied voor de Belfeldse gemeenschap en vooral voor de jeugd van voetbalclub Belfeldia. Deze duurzame bank wordt aangeboden door de familie van Sjraar. “Zeker in deze tijd is het belangrijk dat mensen elkaar blijven ontmoeten en veel met elkaar ‘klengeren’: praten over alledaagse dingen door jong en oud. Daar kan deze bank in het centrum van ons dorp aan bijdragen”, aldus zijn zoons Piet, Henk en Jan.

Ook is een bankje geplaatst ter nagedachtenis van Dhr Sjraar Brauer Foto’s: Danny Geelen
Tummers advertentie

Geef een antwoord