Slachtoffer VenloStormt alsnog overleden

112 Featured Venlo

Venlo – De vrouw die zaterdag aan het eind van de middag ernstig gewond uit het water is gehaald, is in het ziekenhuis overleden, dat heet de organisatie zondag laten weten. Het slachtoffer kwam niet meer boven water toen ze van de superglijbaan was gegaan bij de Venlose jachthaven. Duikers haalde de jonge vrouw uit het water, hulpdiensten waren toen al massaal onderweg, waaronder ook een traumahelikopter.

Aan de kant werd ze gereanimeerd. In kritieke toestand werd ze gister naar het VieCuri ziekenhuis gebracht waar ze uiteindelijk bezweek aan het verwondingen. Eerder lieten de hulpdiensten nog weten dat ze stabiel zou zijn, maar wel nog kritiek. In de periode daarna is de toestand dusdanig achteruit gegaan dat ze overleed.

De organisatie liet zaterdag weten dat VenloStormt in overleg met de familie in sobere vorm doorgaat. De organisatie besloot toen al om het wedstrijdelement al te schrappen en de glijbaan uit het parcours te halen. Alleen de recreatieve onderdelen gaan door. Er is geen jurering, er zijn geen prijzen en er is geen winnaar.

Volgens de organisatie zou de vrouw in het water iemand boven op zich hebben gekregen, daarbij mogelijk het bewustzijn verloren is. Duikers hebben het ongeval niet zien gebeuren, waardoor de vrouw enige tijd onderwater bleef. De plannen van de glijbaan zijn van te voren getoetst op veiligheid, de gemeente heeft vergunning verleend voor de bouw er van, echter zegt dat niets over de verantwoordelijkheid.

Tummers advertentie

Geef een antwoord