Internationale gasten bij zomerconcert Philharmonisch Gezelschap

Events Featured Offenbeek

Offenbeek – Onder deze titel verzorgt het Philharmonisch Gezelschap Reuver in samenwerking met diverse solisten en een bijzondere bigband uit de USA een zomerconcert op het plein bij Zalencentrum de Schakel. Tijdens dit concert zijn beide orkesten naast elkaar zijn opgesteld en wordt er in verschillende aparte combinaties gespeeld. Ook onze eigen harmonie zal in een eigentijdse, moderne setting optreden, waarbij medewerking wordt verleend door de volgende solisten: Elianne Lamberts en Ton Janssen (zang) en Hub Boesten (trompet).

Ons gast-orkest is het Blue Lake International Jazz Ensemble uit Michigan (USA). Dit is een bigband bestaande uit jongeren van 15 tot ca. 22 jaar die gedurende 3 weken door Europa zullen reizen en van 29 juni t/m 2 juli in Reuver en Roermond zullen verblijven. Groepen afkomstig van het Blue Lake Fine Arts Camp waren eerder in de jaren ‘80 en ‘90 te gast in Reuver. In 2002 was de bigband voor het laatst te gast op uitnodiging van de Sing-Along Singers uit Reuver. Tijdens hun verblijf zal het overgrote deel van de muzikanten bij lokale gastgezinnen overnachten.

Aan het einde van het informeel getinte openluchtconcert kan er nog (door iedereen) naar hartenlust gemusiceerd worden tijdens een leuke jamsessie. Drummers, bassisten, gitaristen, blazers, vocalisten … kom gezellig mee doen. Voor een backline is gezorgd.
Het concert begint om 20.00 en het programma zal tot ca. 22.00 duren. Aansluitend kunnen de instrumenten worden gepakt voor de jamsessie . Tijdens het gehele concert is het mogelijk op het plein drankjes te nuttigen. De sfeer en setting zijn informeel. Indien de weergoden minder goed gestemd zijn zal het concert binnen plaatsvinden bij Zalencentrum de Schakel.
We zien u graag bij deze eerste editie van het DAAG SAME Zomerconcert op vrijdag 30 juni.
De toegang is gratis.

Tummers advertentie

Geef een antwoord