Limburgse brandweer helpt bij grote brand in Liessel

112 Regio Peel en Maas Venlo

Liessel – In de Deurnese Mariapeel in Brabant brak afgelopen nacht op meerdere plaatsen brand uit. Korpsen uit de verre omgeving werden gealarmeerd om te blussen, ook diverse Limburgse eenheden.

De brand brak in de nacht van donderdag op vrijdag rond middernacht uit. Het gebied is moeilijk toegankelijk wat de bestrijding bemoeilijkt, aldus de brandweer. Extra voertuigen zijn onderweg voor de aanvoer van bluswater.

Donderdagavond was er ook al brand in Nationaal Park De Groote Peel. In het gebied is ‘code rood’ van kracht vanwege de hoge temperaturen en droogte van de afgelopen dagen. Dat betekent dat de kans op een natuurbrand groot is en het vuur zich ook snel kan verspreiden.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie