Olympia’s Tour niet in Reuver maar Offenbeek dit jaar

Events Featured Offenbeek Sport

Offenbeek – In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 staat de kern van Offenbeek in het teken van het wielrennen. Op zaterdag 9 september bezoekt Olympia’s Tour onze gemeente weer. Evenals voorgaande jaren een traditionele stop in het routeschema van Olympia’s Tour, maar dit keer met een nieuwe start- en finishplaats. Het peloton van deze internationale beloften koers strijkt nu neer in de kern van Offenbeek.

Olympia’s Tour is sinds vorig jaar een zogenaamde beloften wedstrijd, die door de renners gebruikt kan worden als voorbereiding op het wereldkampioenschap. De wereldkampioen van vorig jaar, de Noor Kristoffer Halvorsen, verzilverde zijn in Olympia’s Tour getoonde vorm door de wereldtitel te veroveren in Qatar eind 2016. Het WK vindt dit jaar plaats in het Noorse Bergen. De organisatie van Olympia’s Tour – die plaats vindt van 5 tot en met 10 september – heeft ook dit jaar een deelnemers-veld voor ogen met een stevig Nederlands aandeel, maar ook kwalitatief hoogstaande concurrentie uit het buitenland. Die voorlaatste rit in de oudste rittenkoers van Nederland leidt namelijk na de start in Offenbeek naar het Duitse Brüggen en vervolgens terug naar Offenbeek. Een rit waarbij letterlijk en figuurlijk grenzen worden overschreden omdat een deel van de etappe zich afspeelt op Duits grondgebied. Het parcours is grotendeels gelijk aan vorig jaar, met uitzondering van de start- en finishplaats. Rond Offenbeek worden vervolgens drie plaatselijke ronden verreden. De datum voor deze rit is zaterdag 9 september a.s., de route vindt u hier.

Randprogramma
“Van Bidon tot Broodtrommel” is het scholenproject van Olympia’s Tour. Hiermee willen we de kinderen spelenderwijs aanzetten tot gezonde voeding en bewegen.
In de week voor Olympia’s Tour worden de basisscholen in Offenbeek bezocht.
Het scholenproject bestaat uit twee onderdelen:

De Gezonde Broodtrommel
Hiermee worden alle kinderen van de school op een speelse manier het nut van gezonde voeding bijgebracht. Dit wordt gedaan door Eyelien Bekkering – De Ruiter, afgestudeerd diëtiste. Zij geeft een aansprekende presentatie over gezonde voeding. Eyelien heeft zelf professioneel gewielrend. Zo heeft ze onder andere twee jaar bij Marianne Vos in de ploeg gereden. Alle kinderen krijgen een gevulde broodtrommel met een gezonde lunch. Zo wordt een leuke koppeling gemaakt naar wat een goede wielrenster allemaal nodig heeft om te kunnen fietsen. Alles met het oog op het belang van gezonde voeding.

Go Biking
Het tweede onderdeel van dit project is dat kinderen zelf actief op de fiets worden. Op het schoolplein wordt een parcours uitgezet, waarop de kinderen – onder begeleiding – hun eigen ‘biking skills’ mogen tonen. In fietsen en helmen wordt voorzien. Voor de allerkleinsten is er een speciaal parcours met loopfietsjes.

Zaterdagochtend, voorafgaande aan de etappe van Olympia’s Tour, wordt weer eentourtochtgeorganiseerd. Vertrek om 09:00 uur vanaf het plein in Offenbeek. Finisch wordt verwacht om 11.00 uur.

Verkeersregelaars gezocht
Voor zaterdagmiddag, 9 september zijn wij nog dringend op zoek naar verkeersregelaars. We roepen met name de verenigingen in de gemeente Beesel op om gehoor aan deze oproep te geven. De verkeersregelaars worden tijdens de koers ingezet langs het parcours. De gemeente zorgt voor een opleiding tot evenementen verkeersregelaar, verstrekt een lunchpakket en de verenigen ontvangen een leuke vergoeding voor de ingezette verkeersregelaars. Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met Lex Nicoll van de gemeente. U kunt bellen naar 077-4749292 of een email sturen naar [email protected]

Breedte sport
Op zondag 10 september organiseert de Wielerclub Midden Limburg de “Ronde van Reuver“. Het betreft hier een jeugdwielrenronde voor de categorie 1 t/m 7 welke onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie en de UCI wordt georganiseerd. Het parcours van deze jeugdwedstrijden bevindt zich eveneens rondom de kern van Offenbeek. Met de organisatie van deze jeugdwedstrijd doen wij een extra investering in de breedte sport.

Samen met de plaatselijke ondernemers, de organisatie, vrijwilligers en verenigingen willen wij er een mooi sportief weekend van maken in september.

Tummers advertentie

Geef een antwoord