Kessel maakt zich op voor 20e nachtcross

Events Kessel Sport

Kessel – In Kessel werkt men hard aan de laatste voorbereidingen voor de 20e editie van de Nachtcross. Komend weekend zijn er twee racedagen, de zaterdag de 20e nachtcross editie en zondag reguliere wedstrijden A.S.U.Z. cross. Onder de vele tientallen deelnemers doet er uit onze gemeente Tim Peeters met startnummer 146 mee met de cross. Het terrein gaat zaterdag om 12:00 open , het programma begint om 16:30 met de voorrondes, de nachtcross zelf begint om 20:45 en duurt ongeveer een uur. Zondag zijn er de hele dag veel wedstrijden in diverse categorieën en classes.

A.c.c. The Blue Birds(The BB) is opgericht in 1980 door een aantal personen die de autosport reeds beoefende in clubverband. Autocross is ontstaan midden jaren 60 door een stel vrienden die met oude auto’s op een afgesloten terrein onderling wedstrijden organiseerden. Al snel groeide deze evenementen uit tot plaatselijke wedstrijden waar steeds meer coureurs en publiek naar toekwamen i.v.m. spectaculaire capriolen die werden uitgehaald en het vele hots en knots werk. Werd er vroeger nog gereden met afgedankte sloopauto’s,daar mag men tegenwoordig gerust spreken van professionele,technische en hoogwaardige auto’s die speciaal voor deze tak van de autosport gebouwd worden.De prijzen van deze auto’s liggen vaak vele malen hoger dan die van een standaard auto.

 

Tummers advertentie