Oplegger vol met koper gestolen in Swalmen

112 Swalmen

Swalmen – Vanaf een parkeerterrein in Swalmen is in de nacht van zondag 20 op maandag 21 augustus een oplegger gestolen van Pijper Transport. In de oplegger bevond zich een grote partij koperdraadkabel met een waarde van 50.000 euro. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor, zegt directeur Gijsbert Pijper.

,,Het is in de nacht van zondag op maandag gebeurd vanaf een afgesloten terrein’’, zegt hij. De diefstal werd maandagochtend ontdekt door de chauffeur. ,,We hopen dat mensen de oplegger ergens zien staan. Hij is beschilderd in onze kleuren blauw-wit.’’ Het betreft een walking floor oplegger van het mer Knapen. Het kenteken van de oplegger is OL-67-BF. De oplegger stond geparkeerd achter een hek. Heeft u de oplegger ergens zien staan of rijden? Neemt u dan alstublieft zo snel mogelijk contact op Gijsbert Pijper op telefoonnummer +31 348 489011.

Duitsland
Het is niet voor het eerst dat het bedrijf slachtoffer is van koperdiefstal. In 2011 werd een complete vrachtwagen met 24.000 kilo koper ter waarde van 150.000 euro gestolen uit de eigen bedrijfshal in Woerden. Het voertuig werd een paar dagen later leeg en beschadigd door een collegatransporteur teruggevonden nabij Dortmund in Duitsland.

Van de drie daders werd er één aangehouden, de chauffeur, een werknemer van het bedrijf. Hij zou er niets aan hebben verdiend. Hij legde een bekentenis af en kon in dienst van het bedrijf blijven.

Tummers advertentie