Politie haalt norm spoedmeldingen in onze gemeente niet, nieuwe aanpak

112 Featured Gem. Beesel

Reuver – Onlangs verschenen cijfers tonen aan dat de politie de norm niet haalt om op tijd te komen bij spoedmeldingen. De norm is gesteld op 90% van de spoedmeldingen, dienen binnen 15 minuten agenten ter plaatse te zijn. Afgelopen maanden bleek dat bij meldingen in de gemeente Beesel agenten slechts in 54% op tijd was.

Volgens burgemeester Petra Dassen is dat onacceptabel. “Dat is geen goed nieuws“, aldus Dassen tegen L1. Daarom komt de politie met een nieuwe aanpak, om sneller ter plaatsen te zijn in de buitengebieden. Nu staan agenten ‘in de wacht‘ tot er een oproep komt. Dat principe wordt afgeschaft. “Agenten zijn voortaan altijd aanwezig in de wijk. Als er dan een 112-melding komt, zijn ze al in de buurt en kunnen ze sneller ter plekke zijn.” aldus Dassen in een toelichting aan L1. De nieuwe werkwijze gaat van start in november.

De politie erkent dat de zelf opgelegde streefwaarde van 90 procent wel erg ambitieus is, en zeker in dunbevolkte landelijke gebieden moeilijk te halen is. In de gemeente Weert is de politie het vaakst op tijd, namelijk 85,9%, in Roermond 83,4% en Venlo 85,2%, nog steeds onder de norm.

Tummers advertentie