Scholing op maat voor medewerkers DSV

Regio Venlo

Venlo – Wat als de veiligheid op de werkvloer in het geding komt omdat je de Nederlandse taal niet machtig bent? Wat als je baas of collega jou niet helemaal begrijpt? Dan zit er maar een ding op: snel de taal onder de knie krijgen. DSV, een groot internationaal logistiek bedrijf, ook gevestigd in Venlo, besloot onlangs dat hun buitenlandse werknemers, die de taal nog niet goed beheersen, geschoold moeten worden in de Nederlandse taal. Gilde Educatie verzorgt deze scholing.

 Allerlei nationaliteiten
In september zijn de eerste groepen gestart. Drie om precies te zijn. Met elk twaalf of dertien deelnemers. Op de Daelweg in Venlo starten voornamelijk Poolse, maar ook Italiaanse, Portugese en Duitse DSV-werknemers aan de maatwerktraining Nederlands op de werkvloer. Bij tevredenheid van beide kanten starten ieder halfjaar groepen, laat DSV weten.

Maatwerk in de breedste zin
“We bieden niet alleen maatwerk op het gebied van de lesstof, maar ook de lestijden zijn precies afgestemd op de werktijden van de DSV’ers. Dus dat betekent ook in de avond studeren. Dat vinden de deelnemers helemaal niet erg, omdat ze stuk voor stuk graag willen leren en dus heel enthousiast zijn”, vertelt Dylan Smeets, docent Gilde Educatie. “We beginnen met de basis en uiteindelijk gaan we de DSV’ers ook de vaktaal bijbrengen en is het de bedoeling dat we functioneringsgesprekken gaan oefenen.”

Tummers advertentie

Geef een antwoord