Zó hoor je die pot wel te bewaren!

Social tip

In ons land is pindakaas, naast chocoladepasta- en hagelslag, favoriet voor op de boterham. Ook door een toetje is het heerlijk en je kunt er zelfs de beste taarten mee bakken. Zo veelzijdig; je wilt niet dat het smeuïge goedje op een gegeven moment minder lekker wordt. Bewaar ‘m daarom altijd op de juiste plek!

Het lijkt misschien een beetje raar, maar deze tip is het proberen waard!

Ondersteboven
Ook al zul je in de winkel potten pindakaas altijd met de deksel omhoog aantreffen (logisch ook, anders kun je het etiket niet lezen), dit is toch echt de foute manier om de pot op te bergen. Je kunt je pindakaaspot namelijk het beste ondersteboven (met de deksel naar beneden toe) bewaren. Hiermee zorg je ervoor dat de pindakaas langer smeuïg en lekker blijft.

Natuurlijke oliën
Hoe dit kan? Het heeft allemaal te maken met de natuurlijke oliën in de pindakaas. Zet je de pot ondersteboven neer, dan glijdt alle olie langzaam door de pot heen en hoef je nooit meer moeilijk te doen met allerlei keukengereedschap om de olie die op de bodem ligt naar boven te halen. Je pindakaas smaakt hierdoor niet alleen lekkerder; hij is ook langer houdbaar doordat de verdeelde olie ervoor zorgt dat de substantie niet uitdroogt. Handig!

Tummers advertentie

Geef een antwoord