Busje met extra tank, komt niet snel genoeg weg 1000 liter gestolen benzine

112 Featured Tegelen Venlo

Nettetal (D) – Een bestuurder is opgepakt donderdagavond nadat hij bij een pompstation in Nettetal, vlak over de grens bij Venlo, met 1000 liter benzine er vandoor wilde gaan. De bestuurder van een “eigenlijk normaal uitziend” bestelwagentje tankte ruim 1000 liter super en ging ervandoor zonder te betalen. Door het toegenomen gewicht viel de topsnelheid echter zwaar tegen. “De afstand tot de grond was maar een paar centimeter”, aldus de Duitse politie donderdagavond.

Medewerkers van het benzinestation zetten de achtervolging in op de brandstofdief, waarna de gealarmeerde politie hem tot stoppen kon dwingen. Bij inspectie bleek in de laadruimte van zijn voertuig een extra tank van zeker 1000 liter te zijn aangebracht. De kentekenplaten waren gestolen. De chauffeur is gearresteerd.

Tummers advertentie