Slaap jij aan de linker- of rechterkant? Dit zegt het volgens onderzoek over je persoonlijkheid

Social tip

Slaapt jouw partner altijd links van je? Dan wordt het tijd om zijn positie in het bed in te nemen. Mensen die aan de linkerkant van het bed slapen, blijken namelijk een groot voordeel te hebben in vergelijking met rechts-slapers.

Slaap jij aan de linkerkant van het bed? Zorg er dan voor dat je partner deze plek nimmer inneemt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die de positie links in het bed innemen, beter in het leven staan en beter met stress kunnen omgaan.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1000 mensen door bedmaker Sealy UK. Het bedrijf kwam erachter dat 66 procent van de links-slapers beter omgaan met crisissituaties dan mensen die hun schoonheidsslaapje aan de rechterkant van het bed hebben. Daarnaast hebben mensen die aan de linkerkant slapen meer zelfvertrouwen en staat 25 procent van hen positief in het leven. Dit tegenover 18 procent van de mensen die rechts slapen.

Ruzie over slaapkant
De kant waar je slaapt is dus erg belangrijk. Het blijkt zelfs zo’n ding te zijn dat 10 procent van de stellen hierover ruziet. De ruzies hebben overigens niet alleen te maken met de voorkeur van links of rechts slapen. Vaak willen mensen ook dichtbij de deur liggen of beter zicht hebben op de tv in de slaapkamer.

Leuk detail: vrouwen winnen het gevecht om de kant van het bed in de meeste gevallen.

Tummers advertentie

Geef een antwoord