Klok verzetten voor wintertijd? Check meteen aardlekschakelaar!

Featured Social tip

Landelijk –¬†Wie vanwege het ingaan van de wintertijd toch de klok of wekkerradio opnieuw moet instellen, kan van het ongemak het best gebruik maken door ervoor de aardlekschakelaar te testen. Dat adviseert de brancheorganisatie van installateurs UNETO/VNI.

Aardlekschakelaars moeten twee maal per jaar worden getest, maar de meeste consumenten vergeten dat. Door de test te combineren met de overgang van zomertijd naar wintertijd (en andersom), voorkom je gevaarlijke situaties in huis. Functioneert de aardlekschakelaar niet, dan kan een defect in de elektrische installatie, in een apparaat of in de verlichting leiden tot ernstige ongevallen, zoals het oplopen van een elektrische schok of een woningbrand. Aardlekschakelaars die niet worden getest, kunnen blijven plakken.

Tummers advertentie

Geef een antwoord