Man (22) doodgeschoten op straat, ME moet ingrijpen om publiek weg te houden, 1 verdachte aangehouden

112 Featured Venlo

Blerick – In Blerick is woensdagmiddag op klaarlichte dag een 22-jarige man doodgeschoten. Volgens de Limburger zou het gaan om Ömer K, een neefje van Hacibey K., voormalig lid van de Bende van Venlo. Volgens ooggetuigen werd het slachtoffer neergeschoten door twee jonge mannen, die over straat aan kwamen lopen aan de Alberickstraat.

Ze zouden vervolgens te voet gevlucht zijn. In een appartement aan de Diependijkstraat zouden de daders zich mogelijk schuilhouden, een arrestatieteam doorzocht de woning, daar werd niemand aangetroffen. Elders in de stad werd een 21-jarige man uit Tegelen opgepakt die betrokken zou zijn bij de schietpartij.

De schietpartij veroorzaakte veel chaos in de buurt. Daarbij liepen de emoties hoog op. De sfeer rond de flat waar de verdachten van de dodelijke schietpartij in Blerick zich mogelijk schuilhielden was grimmig. Bij de afzetting verzamelden zich ruim tweehonderd mensen. Toen zij probeerde binnen de afzetting te komen voelde de politie zich genoodzaakt om in te grijpen en gebruikt knuppels om de menigte uit elkaar te drijven. Diverse eenheden van de ME kwamen ter plaatse om de menigte uit de buurt te houden terwijl het arrestatie team te werk ging.

Protest
Toen het nieuws verspreide van de zoveelste liquidatie, bedachte een groep burgers uit de wijk om een protestmars te houden. Even na zes uur vertrok een groep bezorgde burgers naar het stadhuis in Venlo. Initiatienemer van de mars was Hakim Karim (36), voelt zicht niet meer veilig in zijn eigen buurt. “Ik heb een gezin. Ik vrees voor de veiligheid van mijn kinderen” aldus Hakim tegen de Limburger. Burgemeester Antoin Scholten kondigde woensdagavond aan dat er extra agenten op straat zullen komen.

Het vierde schietincident in korte tijd in Blerick, vraagt om maatregelen. “Dit heeft de allerhoogste prioriteit. Mensen in Blerick gaan agenten op straat zien om veiligheid te creëren”, zegt Scholten. De burgemeester wilde niet aangeven om hoeveel agenten het concreet gaat. “Maar mensen gaan het zeker merken.” In een persverklaring maakte Scholten bekend dat drie eerdere schietincidenten in Blerick drugsgerelateerd zijn.

 

Protestmars vanuit Blerick naar het stadskantoor in Venlo
Tummers advertentie