Vierde plantdag burgerbos op 12 november

Events Featured Gem. Beesel Offenbeek

Offenbeek – Het burgerbos groeit ook dit najaar weer verder. De vierde plantdag van de stichting Burgerbos begint om 10.30 uur. Het perceel ligt in het beschermde buurtschap Ronkenstein. De aanmelding voor deze plantdag is gesloten. De volgende plantdag is op 8 april 2018, ook dan geldt: vol = vol.

Informatiebord bij ingang geplaatst
Op de parkeerplaats bij de ingang van het burgerbos is een informatiebord geplaatst waarop het nodige te lezen is over de achtergrond van het burgerbos. Ook hangt er een folderbakje met meeneem-folders voor geïnteresseerden.

Iets te vieren of te gedenken?
Het idee is om een bos te laten ontstaan met alleen maar bomen met een bijzondere betekenis. Iedereen kan een boom planten om een bijzondere gebeurtenis te vieren: een geboorte van een (klein-)kind, een verjaardag, een huwelijksfeest, een jubileum, een overlijden of om uiting te geven aan een levensmotto. Herdenken met een boom is bijzonder, omdat de groei van de boom een aantrekkingskracht heeft. Een boom kan het gemakkelijker maken om herinneringen levend te houden. Bomen hebben een rustgevende invloed op de omgeving. Veel mensen ervaren dit ook, of ze zich daar nu bewust van zijn of niet. Ze zorgen voor zuurstof, voor schaduw, voor vreugde en rust. Bomen symboliseren door hun gestage groei het leven van geboorte naar dood, van begin naar einde, van aarde naar hemel.
Wie een boom wil kopen voor de voorjaarsplantdag kan voor een bestelformulier terecht op de website www.burgerbos.nl

Tummers advertentie