Koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens ‘Draaksteken diner’

Beesel Featured

Beesel – Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Dassen Koninklijke een Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Mary van den Borst-Alers en aan de heer Piet Heldens tijdens het diner ter gelegenheid van hun afscheid als bestuurslid van de Stichting Draaksteken. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Piet Heldens (25-09-1952)
Piet Heldens is sinds 1991 bestuurslid / secretaris en daarmee lid van het dagelijks bestuur van de stichting Draaksteken. Zijn taken bestonden onder andere uit secretariële werkzaamheden en hij was als lid van het dagelijks bestuur medeverantwoordelijk voor het wel en wee rondom de organisatie van het Draaksteken en aanverwante aangelegenheden.

In 1977 is Piet Heldens uitgeroepen tot Prins Piet II van kerkdorp Beesel. Daarna is hij  nog vele jaren lid gebleven van CV de Drake en heeft hij in die periode de organisatie van de Bonte Avonden aangestuurd. Nadat hij zijn lidmaatschap bij CV De Drake heeft beëindigd, heeft hij de vereniging nog steeds ondersteund. Zo heeft hij minstens tot het jaar 2010 de redactie van carnavalskrant  De Draaksjtaeker geholpen.

 

Mary van den Borst-Alers (12-02-1951)
Sinds 1995 is Mary van den Borst bestuurslid  bij Stichting Draaksteken. Naast algemeen bestuurslid heeft zij jarenlang de commissie spel & regie van het Draaksteken geleid. Ze was het aanspreekpunt voor de regisseur en voor alle spelers van het Draaksteken. Onderdeel van haar commissie waren subcommissies voor kleding – grime en rekwisieten.

Vanaf 2010 tot heden is zij tevens als vrijwilliger werkzaam bij VVV Midden Limburg.

Haar taak is voornamelijk het verstrekken van toeristische informatie aan de toerist en recreant die onze regio bezoekt. Dit doet ze zowel in de VVV- winkel in Reuver als ook bij andere VVV-vestigingen in de regio.

Tummers advertentie

Tagged

Geef een antwoord