Tophandballer geeft gastles aan leerlingen het Spick

Beesel Featured Sport

Beesel – Op dinsdagochtend 28 november stond de tweede activiteit van KERNgezond Beesel op de agenda. De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Het Spick kregen bezoek van een topsporter die een gastles verzorgde genaamd ‘De Held’.

Tophandballer Mark van den Beucken was te gast. Mark is keeper op het hoogste niveau in Duitsland bij TBV Lemgo, een echte topper dus. Mark gaf een gastles genaamd ‘De Held’. Een les die in het teken staat van gezond gedrag en sportiviteit.

De kinderen begonnen met zelf na te denken over dit onderwerp. Ze maakten een woordweb met daarin hun gedachten. Vervolgens werd dit besproken in de klas en vertelde Mark over het belang van sportiviteit in zijn sport.

Hierna was het tijd voor afbrekers en opstekers. De kinderen werden, door middel van een verhaal van Mark, bewust gemaakt wat afbrekers (negatieve aspecten) en opstekers (complimentjes) met iemand doen. De kinderen waren onder de indruk en spraken af om hier bij elkaar op te letten.

Uiteraard was er ook nog genoeg gelegenheid om vragen aan Mark te stellen en om een handtekening te scoren.

De volgende activiteit van KERNgezond Beesel is op woensdag 7 maart. De kinderen gaan dan aan de slag met de smaaklessen.

Tummers advertentie

Geef een antwoord