Basisschool leerlingen beleven leven met beperking

Events Featured Offenbeek

Reuver – Op donderdagochtend 7 december waren de kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Triolier en de groepen 6 van basisschool Bösdael te gast in Zalencentrum De Schakel. Hier gingen zij aan de slag met het thema; ‘zintuigen’.

Gedurende de ochtend beleefden zij drie onderdelen. Danny Hilferink, die door het gevolg van een ongeluk blind is geraakt, vertelden de kinderen hierover en wat voor gevolgen dit voor zijn dagelijkse leven heeft. Maar ook dat hij de meeste handelingen nog gewoon kan uitvoeren. Daarna speelde hij ook nog een stuk op zijn elektrische gitaar. De kinderen waren duidelijk onder de indruk van zijn verhaal.

De kinderen ervaarden zelf ook hoe het is om met een beperking te leven. Zo legden zij geblinddoekt een parcours af, probeerden ze met één hand een trui en broek aan te doen, leerden ze gebarentaal, schreven ze hun eigen naam met hun voeten en probeerden ze te liplezen. Verder maakten ze nog een eigen gezonde traktatie. Ze maakten hun eigen formule 1 auto van fruit. De producten hiervoor werden beschikbaar gesteld door PLUS Savelkoul.

De volgende activiteit van KERNgezond Reuver is op 8 maart.

Tummers advertentie