Pret en overlast door sneeuwval

Featured Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Reuver – Het werd van tevoren aangekondigd met een ‘code oranje’ door het KNMI, de sneeuw die vandaag viel voldeed ruim aan de verwachting. De gladheid leidde op de Limburgse wegen zondag nog niet tot grote problemen. Het verkeer op de snelwegen en provinciale wegen paste zich over het algemeen goed aan de omstandigheden aan en matigt de snelheid, meldt de ANWB. Ondanks de waarschuwingen werden diverse automobilisten alsnog onaangenaam verrast door de gladheid met diverse aanrijdingen en schuivers als gevolg. Vervoersbedrijf Arriva haalde zondagmiddag bussen een tijd van de weg vanwege de hevige gevaarlijk gladde wegen.

De kerstmarkt in Beesel werd vanwege de voorspelde harde wind geannuleerd. De sneeuw trok in de loop van de middag weg richting het noorden, vanuit het zuiden kwamen regenbuien het land binnen. Tegen vier uur waren de meeste wegen weer prima begaanbaar voor verkeer.

Naast overlast in het verkeer hadden de kinderen veel plezier van de sneeuw. Vele honderden sneeuwpoppen kwamen tot leven in de regio, groot, klein, dik en dun, allerlei creaties werden gemaakt.

Weerplaza verwacht dat code oranje, die zondag geldt, maandag wel eens kan worden veranderd in code rood. Ook het KNMI bevestigt dat het maandag op veel plaatsen glad kan worden. De grootste problemen zullen ontstaan in de namiddag en in de avond.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1972578573016594&set=a.1718186531789134.1073741828.100007934109633&type=3

 

Foto: David Dunnaway / A73 thv Roermond
Tummers advertentie