Flinke files en veel blikschade door sneeuwval

112 Featured Regio Roermond Venlo

Venlo – Opnieuw flinke vertragingen op de provincialewegen en snelwegen. Het KNMI had van te voren ‘code oranje’ afgegeven, dat tegen de middag werd omgezet naar ‘code rood’. Vooral Midden- en Noord-Limburg had te lijden onder de hevige sneeuwval. Bij de sleepdiensten was het dan ook alle hens aan dek om van de weg geschoven auto’s en vrachtwagens te bergen. Op de A73 ontstonden ijsplaten door aangedrukt sneeuw, op sommige afritten stonden vrachtwagens stil, omdat ze niet naar boven kwamen op het gladde wegdek. Op de A73 ontstond een file vanaf Roermond tot aan Venlo-zuid. Op de A67 stond het ook kilometerslang achterelkaar stil, vanaf Maasbree tot aan Zaarderheiken was het aansluiten.

De meeste blikschade werd veroorzaakt door automobilisten die onvoldoende afstand hielden op hun voorganger. Bij het stoppen bij verkeerslichten glibberden de auto’s achter op de ander. Ook bij rotonde’s ging het vaak mis doordat automobilisten vaak met te hoge snelheid de rotonde naderde.

De sneeuw is overgegaan in regen, maar sneeuwresten kunnen nog steeds voor gevaar zorgen op de weg. In de nacht komt nog meer sneeuw onze kant uit. Het is nog onduidelijk of dat voor overlast gaat zorgen in de dinsdagochtend spits.

Foto: David Dunnaway / Vrachtwagens komen A73 niet op bij Venlo-zuid vanwege ijsplaten
Foto: David Dunnaway / automobilist schuift van rotonde op Greenportlane in Venlo (auto had winterbanden)
Tummers advertentie