Scheepvaartverkeer gestremd door stuurloos schip

112 Regio Roermond

Maasbracht – Een stuurloos schip heeft vrijdagochtend het scheepvaartverkeer geblokkeerd op het kanaal bij Maasbracht. Het schip meldde een probleem aan het roer terwijl het op de wal af dreef. Het schip raakte de bodem bij het ondiepe gedeelte bij de wal, daardoor ontstond er een lek. Het 76 meter lange schip lag vervolgens dwars over de gehele breedte van het kanaal.

De brandweer werd gealarmeerd om assistentie te verlenen om het overtollige water weg te pompen. Duikers zijn opgeroepen om de schade onderwater te inspecteren en indien mogelijk te repareren. Het schip was volgens de brandweer geladen met c.a 1000-ton aan split.

Een ‘kraanschip’ werd opgeroepen om de lading over te laden, waarna het schip vlotgetrokken kan worden. Ook werd er een speciaal vaartuig opgeroepen om gelekt olie uit het water te halen.

Tummers advertentie