2018 start met een ‘behoorlijke storm’

Featured Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Reuver – De vuurwerkresten zijn nog niet overal verdwenen, en de eerste storm komt er weer het nieuwe jaar inluiden. Heel Nederland moet vanaf dinsdagavond laat rekenen op behoorlijk onstuimig weer met zeer zware windstoten. Volgens Meteo Limburg is er een grote kans op schade door de buitensporige weersomstandigheden.

In de nacht van dinsdag op woensdag kan er zo’n 20 tot 30 millimeter regen vallen. Woensdagochtend trekt er een koufront over de regio die vanaf 6:00 voor de meeste ellende kan zorgen. Fikse buien, hagel, onweer en (zeer) zware windstoten van 90 tot ruim 100 km/uur kunnen tot diverse soorten schade leiden.

Ook later op de dag is er kans op hagel en zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. Het KNMI heeft code geel afgegeven en benadrukt dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden.

Tummers advertentie