Vooral bomen bezwijken door harde wind

112 Featured Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Steyl – De storm die deze ochtend het land overwaait, lijkt vooralsnog niet voor heel veel schade te zorgen. Voornamelijk bomen moeten het ontgelden, in de hele regio kwamen veel meldingen binnen van afgebroken takken en omgevallen bomen. Hier en daar waaien ook kliko’s om, en afgedankte kerstbomen die over de stoep en weg rollen.

In Steyl viel een boom om, die blokkeerde de doorgang op de Waterloostraat. De Belfeldse brandweer werd gealarmeerd om de boom van het wegdek te halen. Dat lukte uiteindelijk door hem in kleine stukjes te zagen. In Venlo viel een boom op een aantal auto’s op een parkeervak aan ‘Op Den Hamel’. Een woning in Tegelen verloor een aantal dakpannen, de brandweer kwam net een hoogwerker ter plaatse om losliggende dakpannen te verwijderen. De Reuverse brandweer werd naar Swalmen gestuurd vanwege een boom op de weg ‘Heide’. Door de hele regio heeft de brandweer c.a 15 meldingen binnen gekregen van stormschades.

Wandelaars die vandaag in het bos gaan wandelen, moeten uitkijken voor loshangende takken die naar beneden kunnen komen. Voor de rest van de dag is er nog harde wind voorspeld.

Foto: David Dunnaway / Bomen vallen op stal Muiterdijk Beesel
Foto: Jos Geerlings / boom op wegdek Swalmen
Foto: David Dunnaway / Boom op wegdek in Swalmen
Foto: David Dunnaway / Dakpannen van woning in Tegelen
Foto: David Dunnaway / Boom op auto’s in Venlo
Foto: David Dunnaway / Waterloostraat Steyl
Tummers advertentie