Forse schade door storm

112 Beesel Featured Offenbeek Reuver

Reuver – De storm van donderdag heeft in tegenstelling tot eerdere stormen afgelopen maanden voor heel wat materiĆ«le schade gezorgd. Naast omgevallen bomen en afgebroken takken, waaide er diverse muurtjes, hekken en dakpannen en zelfs schuurtjes over straat.

Diverse bomen in het bos aan de Burgemeester Janssenstraat, de weg tussen Swalmen en Beesel waaiden om. De weg is lange tijd afgesloten geweest. Medewerkers van de gemeente moesten de omgeving verlaten omdat bomen bleven omvallen. Tientallen bomen konden de harde windstoten niet aan, naar schatting is 10 tot 20% omgevallen.

De brandweer kreeg diverse meldingen van stormschades. Het duurde uren om alle meldingen af te werken. Een omgevallen boom op de toerit van de A73 richting Roermond werd met hulp van medeweggebruikers en een handzaag kort gemaakt.

Het treinverkeer tussen Roermond en Nijmegen was nagenoeg de hele dag gestremd. Op diverse plekken lagen bomen op het spoor, medewerkers van ProRail werden opgeroepen om het spoor weer vrij te maken.

Bos geveld door storm 18-1-2018

Op ingezonden drone beelden is goed te zien hoe het bos aan de Burgemeester Janssenstraat tussen Beesel en Swalmen geveld is door de wind. Medewerkers van de buitendienst Gemeente Beesel zijn uren bezig geweest om de weg weer vrij te maken.

Geplaatst door Ruiver.nl op donderdag 18 januari 2018

 

Miene auto 😢😢

Geplaatst door Roel Scheffer op donderdag 18 januari 2018

 

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie