Brandweer plukt losse tak uit boom tussen Swalmen en Beesel

112 Beesel Featured

Beesel – De brandweer is vrijdagavond gealarmeerd vanwege een gevaarlijk hangende tak aan boven de Burgemeester Janssenstraat. De tak kon niet met een lange zaag of prikstok gepakt worden, hulp van de Roermondse brandweer met een hoogwerker was nodig om hoog genoeg te komen.

De Burg. Janssenstraat was enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Meeste automobilisten kozen er voor om via Rijkel om te rijden.

De tak is blijven hangen na de storm van donderdag. Medewerkers van de gemeente waren toen uren bezig om de weg vrij te krijgen van omgevallen bomen. In het naastgelegen bos gingen tientallen bomen omver.

Staatsbosbeheer waarschuwt wandelaars die komende dagen door het bos willen wandelen bedacht te zijn om het gevaar van boven. Los hangende takken kunnen naar beneden komen.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie