Woning stort in tijdens werkzaamheden

112 Featured Venlo

Venlo – In het centrum van Venlo is woensdagmiddag een woning ingestort. Er is niemand gewond geraakt. Het gebouw aan de Bergstraat stortte rond vier uur volledig in elkaar. Het pand lag op een bouwlocatie in de wijk Q4. Een aannemer was bezig met grond werkzaamheden, toen ze zagen dat de gevel vervormde, konden zij tijdig een bewoonster in veiligheid brengen.

De hulpdiensten kwamen direct met veel materieel ter plekke, de omgeving van het pand werd afgezet. Ook het gebouw naast de ingestorte woning heeft schade opgelopen. Enkele andere panden in de straat zijn ontruimd. Een aantal omwonenden kan voorlopig niet terug naar huis en wordt opgevangen in poppodium Grenswerk.

Scheuren
De gemeente bevestigt dat bij twee gebouwen naast het ingestorte pand ook scheuren in de muren zijn aangetroffen. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Nieuwe woningen
Op de plek van de instorting in de binnenstad zijn vier nieuwe woningen gepland. De bouw is een uitdagende klus voor de aannemer omdat de Bergstraat zeer smal is en ook nog eens afloopt. Afgelopen week is de bouw officieel van start gegaan. Volgens de politie zijn de bouwwerkzaamheden waarschijnlijk de oorzaak van het instorten van het huis.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie