Sloopkogel onderweg naar kerktoren Offenbeek

Featured Offenbeek

Offenbeek – De sloop van de markante toren heeft enige vertraging opgelopen, echter is nu de sloop van de kerktoren in Offenbeek is rond. Volgende week begint men met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van klokken, haan en kruis. Ook zal het terrein rondom de toren voorbereid worden voor het gewicht van een zware kraan die de toren uiteindelijk gaat slopen. Begin Maart is alles opgeruimd en hersteld, echter zonder toren.

Sinds 2013 vallen er stukken beton uit de toren, die zwaar te lijden heeft vanwege achterstallig onderhoud. Toen een sloopvergunning werd afgegeven kwam er verzet uit de Offenbeekse gemeenschap, die probeerde de sloop nog tegen te houden. Daarvoor moest er geld verzameld worden om de renovatie van de toren grotendeels te kunnen vergoeden.

 

Tummers advertentie