Kop is er af, dakpannen naastgelegen cafe gesneuveld

Featured Offenbeek

Offenbeek – Maandag werd begonnen met de sloop van de kerktoren in Offenbeek. Die klus trok veel bekijks rondom de toren. Vele foto’s en video’s werden op sociale media gedeeld. Op filmpjes is te zien dat de sloop van de toren ook voor neven schade zorgde, zo vallen brokstukken op het dak van het naastgelegen cafe De Paerssjtal ondanks dat een andere kraan een groot doek vast houdt dat dat moet voorkomen. Daardoor sneuvelen diverse dakpannen, op foto’s is te zien hoe de schade wordt bekeken. Dinsdag gaat men verder met de sloop van de toren, einde van de week zijn alle werkzaamheden afgerond, en is het plein weer volledig toegankelijk.

De toren hield de gemoederen in het dorp lang bezig. Een werkgroep ontstond voor behoud van de toren, wat uiteindelijk tonnen zou kosten. Eigenaar Ron de Vlieger kocht de kerk en toren. De kerk wordt verbouwd tot trampoline park, XBaze genaamd. Op 28 april moet de attractie haar deuren openen. Op de plek van de klokkentoren komen parkeerplaatsen.

 

 

Tummers advertentie