Ministerie grijpt in bij woningcorporatie Woongoed 2-Duizend

Featured Gem. Beesel

Reuver – Woningcorporatie Woongoed-2-Duizend in Reuver is onder verscherpt toezicht geplaatst. “De samenwerking binnen de organisatie is slecht en er is mogelijk sprake van een angstcultuur”, schrijft de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) in een persbericht.

Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek door een extern bureau dat de Raad van Commissarissen van Woongoed 2-Duizend had laten uitvoeren, in overleg met de Aw. Doordat de Aw intensief toezicht hield, zijn vervolgens signalen over de organisatiecultuur opgevangen.

Op last van de Autoriteit Woningcorporaties moet Woongoed-2-Duizend voor 15 april een herstelplan indienen, met concrete plannen om de organisatie op orde te brengen. Woongoed 2-Duizend is een middelgrote corporatie met circa 5500 verhuureenheden.

Tummers advertentie

Geef een antwoord