Gemeente Beesel sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie

Featured Gem. Beesel

Beesel – De gemeente Beesel heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. In de Statiegeldalliantie verenigen zich milieuorganisaties, bedrijven, lokale overheden, burgerinitiatieven en ieder ander die zwerfafval beu is. Samen roepen ze de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes.

Wij zijn van mening dat het beter is zwerfvuil aan de voorzijde te voorkomen dan het achteraf op te ruimen. Het innemen van kleine flesjes en blik via het statiegeldsysteem zorgt bovendien voor een groter percentage hergebruik van grondstoffen. Dat is dubbele winst” aldus de gemeente Beesel op de website van de alliantie.

Geschat wordt dat er in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt. Zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Plastic zwerfafval kan door de wind of via rivieren in zee terechtkomen en daar de ‘plastic soep’ verergeren. Mosselen, garnalen en andere zeedieren kunnen kleine deeltjes plastic opslaan in hun lichaam waardoor het in de voedselketen terecht komt.

Tummers advertentie

Geef een antwoord