CDA de grootste, VLP op de hielen

Featured Gem. Beesel

Reuver – Het CDA is als grote winnaar in Beesel uit de bus gekomen. De huidige coalitiepartij haalde vijf zetels. Ook de VLP behaalde vijf zetels, maar dat is eentje minder dan vorige keer. Als derde eindigde de Beeselse Lijst met drie zetels. De nieuwe partij Samen Verder (PvdA, GroenLinks en D66) krijgt twee zetels. Voor het eerst in 14-jaar is de VLP niet de grootste partij. Opkomstpercentage deze verkiezingen is volgens de tellingen 52,4%.

CDA-lijsttrekker Bram Jacobs ziet in de winst van zijn partij bij de raadsverkiezingen een beloning van de burgers voor de vernieuwing die de partij vier jaar geleden heeft doorgevoerd. Het CDA kreeg net iets meer stemmen dan de VLP, de winnaar van 2014.

Dat is één winst voor het CDA en één verlies voor VLP. Jacobs vindt het nog te vroeg om te speculeren over een nieuwe coalitie. “We gaan eerst luisteren wat iedereen wil. Op 29 maart is de benoeming van de nieuwe raad. Dan volgt snel de formatie” aldus Jacobs tegen de Limburger.

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen:

VLP. 1.874
CDA. 1.949
BL. 1.063
SV. 747

Tummers advertentie

2 thoughts on “CDA de grootste, VLP op de hielen

Geef een antwoord